Heb je een eigen webwinkel? Het betaalproces is minstens net zo belangrijk als de rest van de aspecten. Zo wil je bezoekers van jouw website voldoende betaalmogelijkheden bieden en moet het doorlopen van het betaalproces niet te lang duren. Wil je dat het betaalproces soepel verloopt? Laat je dan door een payment service provider (PSP) helpen. Voor je checkout bieden PSP’s een groot aantal betaalmogelijkheden aan. Om jou te helpen de juiste keuzes te maken, zetten wij hieronder 5 onmisbare betaalmethoden voor webwinkels op een rijtje.

1. iDEAL


Als jij je op de Nederlandse consument richt, is iDEAL onmisbaar in jouw webwinkel. Voor de meeste Nederlanders is dit namelijk de meest vertrouwde vorm van online betalen. Bij deze betaalmethode wordt een online betaling afgerond in de beveiligde omgeving van de eigen bank. Een vertrouwd gevoel. Niet gek dat er dagelijks meer dan 1,5 miljoen betalingen gedaan worden via iDEAL.

2. Bancontact


Waar iDEAL in Nederland de populairste vorm van online betalen is, is Bancontact dit in België. Wil jij jouw producten ook hier afzetten? Dan mag deze betaalmethode absoluut niet ontbreken in jouw webwinkel. Qua manier van betalen zijn Bancontact en iDEAL redelijk met elkaar te vergelijken. Zo wordt een betaling via deze betaalmethode ook afgerond in de beveiligde omgeving van de eigen bank. Grote voordeel van Bancontact is dat het een directe en gegarandeerde betaling betreft. Dit biedt jou als verkoper veiligheid en zekerheid, want de betaling met Bancontact is net als met iDEAL rechtstreeks.

3.Creditcard


Veel mensen beschikken over een creditcard. Met deze kaart kun je makkelijk en snel betalen in landen waar je jouw bankpas niet kunt gebruiken. Dit kan handig zijn als je buiten Europa op vakantie gaat. Wil jij de producten in jouw webshop verkopen aan mensen over de hele wereld? Dan mogen creditcardbetalingen zeker niet ontbreken. Als je deze betaalmethode toevoegt aan jouw webwinkel, kan iedereen met een creditcard namelijk een bestelling plaatsen.

Kopers die betalen met een creditcard, genieten een aantal voordelen. Allereerst is een saldo niet vereist om een aankoop te kunnen doen. Daarbij komt dat producten die met een creditcard betaald worden, minimaal 180 dagen verzekerd zijn tegen schade, verlies en diefstal. Deze betaalmethode kan een klant net dat duwtje in de rug geven dat hij nodig heeft om een product te bestellen.

4. PayPal


Omdat PayPal in veel landen in de wereld populair is, mag ook deze betaalmethode niet ontbreken. Om te betalen via PayPal, moet een consument eerst een eigen account aanmaken. Hier kunnen zij vervolgens hun bankrekening of creditcard aan koppelen voor directe afschrijving. Dit hoeft overigens niet, want bij PayPal kun je ook opwaarderen en betalen via een saldo. Betalen via PayPal kan makkelijk en snel, want een gebruiker hoeft enkel in te loggen met zijn e-mailadres en wachtwoord. Verkoop je abonnementen? Dan is PayPal echt onmisbaar. Ook periodieke betalingen zijn mogelijk met deze internationale betaalmethode.

5. Apple Pay


Een laatste betaalmethode die niet mag ontbreken in jouw webwinkel, is Apple Pay. Dit is de internationale betaalmethode van Apple. Grote voordeel van deze betaalmethode is dat Apple Pay op veel smartphones geactiveerd is. En aangezien meer dan de helft van de aankopen mobiel gaat is deze betaalmethode ontzettend conversieverhogend. Er hoeven namelijk ook geen adres- of bankgegevens meer ingevuld te worden. Consumenten kunnen op twee manieren afrekeningen, namelijk via de reguliere check-out en de fast check-out. Als men voor de laatste optie kiest, kan er direct vanaf de productpagina betaald worden. Het winkelwagentje wordt in dat geval overgeslagen, waardoor het betaalproces nog sneller verloopt dan het al doet .

 

Vragen over betaalmethoden die het beste bij jouw businessmodel of producten passen? Vraag advies aan jouw Payment Service Provider.

.