Het is belangrijk om te overwegen welke criteria voor jou het belangrijkste zijn bij het kiezen van een locatie voor je bedrijf. Weet wat voor soort beeld je wilt uitstralen met je bedrijf en welke soorten klanten en werknemers de ruimte zullen gebruiken. Weet daarnaast wat voor jou als ondernemer het handigst is. Met al deze factoren moet rekening worden gehouden bij het selecteren van een locatie. Gemak is een belangrijke overweging. Een locatie in het centrum is misschien niet handig voor degenen die met de auto komen, omdat de parkeergelegenheid beperkt is. Dit is een feit, zelfs als locaties in het centrum klanten in staat zouden stellen om naar je winkel te lopen en zich in de buurt van het openbaar vervoer bevinden. Een locatie in de buitenwijken past dan beter bij je wensen. Imago kan ook een belangrijke factor zijn bij het bepalen van het succes van je bedrijf. Een bedrijfspand huren in Nijmegen vraagt ​​om een ​​zorgvuldige afweging van je wensen als ondernemer.

Budget voor je bedrijfspand

Een van de belangrijkste overwegingen bij het huren van bedrijfsruimte is je budget. De prijs die je betaalt, is afhankelijk van de grootte en de locatie en de leeftijd van het onroerend goed. Nieuwere gebouwen of gebouwen op toplocaties kosten doorgaans meer dan oudere ruimtes. Een kleinere ruimte zal een lagere prijs per vierkante meter hebben dan een grotere. Dit komt omdat het goedkoper is om kleinere gebouwen te ontwerpen en te bouwen. Dit kan je enige onderhandelingsmacht geven als je een grote hoeveelheid ruimte moet huren, zoals een kantoortoren of een winkelcentrum.

Waar kan je bedrijf het meeste groeien?

Houd bij het zoeken naar een ruimte rekening met de locatie en de bereikbaarheid ervan. Je wilt ervoor zorgen dat je bedrijf toegankelijk is voor klanten en medewerkers. De juiste locatie zal je merk en aanwezigheid in de gemeenschap een boost geven. Budget is vaak de belangrijkste overweging, hoewel de locatie ook een van de belangrijkste overwegingen kan zijn bij het huren van bedrijfsruimten. Het kan voelen alsof je het een voor het ander moet opofferen. Sluit het pand  nog niet uit als het alles heeft wat je zoekt, maar niet binnen je budget past. Er zijn manieren waarop je met huidige verhuurders of toekomstige verhuurders over huur kunt onderhandelen, zoals het aanbieden van langere huurtermijnen of het verhogen van de huurbetalingen tijdens het hoogseizoen. Zoek iets met ruimte voor groei. Het laatste dat je wilt, is dat je binnen een half jaar weer moet verhuizen. Dit gebeurt wanneer je bedrijf meer ruimte nodig heeft dan aanvankelijk was overeengekomen in een huurovereenkomst.