Liggen er in je magazijn goederen of voorraden waar je om de een of andere reden dringend van af wilt? Dan kun je restpartijen verkopen. In plaats van de resterende items aan potentiële kopers in de winkel te verstrekken, is het beter om ze aan kopers te verkopen. Zo beschik je namelijk onmiddellijk over extra cash geld terwijl de verkoop in je winkel lang kan aanslepen. Dit is ook het geval wanneer je na het beëindigen van je recente promoties nog een overschot hebt. Door deze resterende voorraad aan professionele kopers te verkopen heb je direct een extra geldreserve. Je krijgt de juiste prijs voor je goederen en hebt meteen ook voldoende ruimte om je nieuwe collectie onder te brengen. Zo wordt verkopen voorraden dus best interessant. 

Aanvaardbare prijs voor overgebleven voorraad

Heb je te veel voorraad en wil je ruimte vrijmaken omdat er andere andere producten binnenkomen? Het beste en snelste is om de resterende voorraad te verkopen aan gespecialiseerde opkopers. De koper kent de waarde van je goederen en geeft daar een eerlijke en realistische prijs voor. Hetzelfde geldt wanneer je bedrijf failliet gaat. Je wilt zoveel mogelijk geld terugverdienen, dus een eerlijke prijs krijgen is essentieel. Op deze manier kun je makkelijker orde op zaken stellen. En het laatste wat je wil als je bedrijf een faillissement doormaakt, is in een eindeloze bieding oorlog terechtkomen met geïnteresseerde partijen. Bovendien weet je dat ze van je situatie af weten en dat je het liefst je goederen zo goedkoop mogelijk wilt verkopen. Gelukkig is dat bij professionele afnemers van verschillende overtollige voorraden anders. Je bent verzekerd van een goede, marktconforme prijs voor je resterende voorraad. Zo kun je nog grotere verliezen voorkomen en dat kun je zeker bij een faillissement best missen.

Restpartijen verkopen aan professionele opkomer voorkomt huur opslagruimte

Door snel aan een professionele opkoper te verkopen hoef je geen opslagruimte huren voor de opslag van je onverkochte goederen. Opslagruimte is duur en betekent nog meer kosten, die je er natuurlijk niet bij kunt hebben. Maar naast het besparen van kosten heeft het verkopen van je overtollige voorraad ander voordelen. Lees verder om te ontdekken welke dit zijn.  

Meerdere soorten opkopers

Tot nu toe is er vooral gesproken over het opkopen van je resterende voorraden en het opkopen van partijen en restpartijen. Maar wist je dat dezelfde professionele opkopers, ook andere zaken kunnen overnemen? Denk aan inventaris, vastgoed e.d. Maar dus ook grondstoffen. Stel je voor dat je door een crisis of andere omstandigheden de kosten van de bedrijfsvoering niet meer kunt dekken. Je kunt de huur van je bedrijfspand niet meer betalen, je werknemers kan je niet betalen en je blijft zitten met restvoorraad. Je gaat failliet. Het laatste wat je wil is nog meer sorres.  

Vastgoed verkopen aan opkoper in plaats van aan makelaar

Is dit het geval, dan zal je eerst van je pand af moeten. Dat zou je kunnen doen m.b.v. een gespecialiseerde vastgoedmakelaar in te schakelen. Dat is natuurlijk niet gratis en brengt eveneens kosten met zich mee. Houd daar rekening mee. Een andere oplossing is je pand te verkopen aan een opkoper. Zo los je wellicht meerdere problemen in één keer op, want misschien is de opkoper ook geïnteresseerd in restpartijen die in je magazijn zijn opgeslagen. Het verkopen van je restvoorraden en zelfs van je winkelpand en- of magazijn aan een opkoper is dus een snelle oplossing. Je magazijn is leeg, je hebt weer wat geld en bent eventueel van je pand af.