Als je op het werk een conflict hebt, waar je zelf niet uitkomt, kan dit erg vervelend zijn. Loopt het uit de hand en heb je bijvoorbeeld te maken met ontslag op staande voet? Schakel dan meteen een professional in. Een arbeidsrecht advocaat weet alles van je rechten en plichten. Hij of zij kan je het juiste advies geven om nadelige gevolgen van een conflict te voorkomen of te beperken. Iedereen heeft recht op hulp. Daarom is er voor mensen met een lager inkomen een pro deo advocaat beschikbaar.

Een arbeidsconflict

Er kunnen allerlei soorten conflicten ontstaan op je werk. Voor bijvoorbeeld meningsverschillen over de inhoud van het werk of bij wrijvingen met collega’s, kun je in eerste instantie bij een vertrouwenspersoon in de organisatie terecht. Echter kunnen zaken uit de hand lopen en grote gevolgen hebben. Heb je te maken met ontslag op staande voet? Dan is het zaak om direct juridisch advies in te winnen bij bijvoorbeeld een arbeidsrecht advocaat.

Ontslag op staande voet

Dit type ontslag gebeurt bij een (beschuldiging van) ernstige misdraging door de werknemer. Bijvoorbeeld stelen, frauderen of werk weigeren. Het is logisch dat dit ontslag als een verrassing komt. Het beste is om eerst advies in te winnen voordat je reageert. Elke reactie heeft namelijk invloed op de uiteindelijke uitkomst van het conflict. Een pro deo advocaat kan je helpen als je het er niet mee eens bent en in beroep wilt gaan.

De juiste reactie na een ontslag

Hoe je het beste op een ontslag kunt reageren is afhankelijk van de situatie. Er zijn namelijk verschillende soorten ontslag. Bijvoorbeeld ontslag met wederzijds goedvinden en ontslag via de kantonrechter. Wat moet je dan doen? In sommige gevallen moet je meteen schriftelijk laten weten dat je het er niet mee eens bent. Dit zijn dingen die je zelf vaak niet weet. Daarom is het belangrijk de hulp van een arbeidsrecht advocaat in te schakelen.

Overige arbeidsconflicten

Zoals zojuist besproken kunnen arbeidsconflicten erg vervelend zijn. Niet alleen kunnen er praktische gevolgen ontstaan zoals het kwijtraken van je baan of inkomen. Ook kun je er mentaal en fysiek goed last van krijgen. Bijvoorbeeld wanneer een conflict lange tijd aansleept. Dit zijn de situaties die je wilt voorkomen. Zoek dus zo snel mogelijk hulp. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Zie je op tegen hoge kosten? Voor het eerste advies kun je vaak vrijblijvend terecht bij een pro deo advocaat.