Bitcoin bestaat inmiddels alweer enige tijd. Te allen tijde zullen er mensen zijn die zich afvragen of het kopen van Bitcoin nu wel of niet verstandig is. De een zegt dat het een bubbel is die ieder moment kan knappen, terwijl een ander er heilig in is overtuigd dat Bitcoin de toekomst is. Het is een feit dat er veel mensen rijk zijn geworden door te investeren in Bitcoin. Toch zijn er ook mensen die geld hebben verloren door op de verkeerde momenten geld te investeren in Bitcoin. Zit er nog toekomst in de cryptovaluta en waar moet je op letten? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje.

Crypto doet het momenteel erg goed

De meeste cryptomunten doen het momenteel ontzettend goed. Dat zie je niet alleen aan de koers van Bitcoin, kijk bijvoorbeeld ook maar eens naar de Ripple koers. Veel grote cryptovaluta zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Dat is mede te danken aan de pandemie waarin we ons bevinden. Dat heeft veel financiële gevolgen gehad, waardoor fiat geld minder waard is geworden. Het vertrouwen in reguliere valuta nam af, waardoor de waarde van crypto begon te stijgen. Het is vooral de vraag of crypto zo hard zal blijven stagen zodra de pandemie voorbij is. Of zullen de koersen dan plotseling opeens dalen? Dat is moeilijk te voorspellen. Veel grote bedrijven investeren momenteel in crypto.

Bitcoin zal steeds schaarser worden

Bitcoin is een geprogrammeerde digitale valuta. De munt is zo gemaakt dat hij steeds schaarser wordt. Gaat het even slecht met de economie, dan kunnen er niet zomaar Bitcoins bij worden geprint. Daardoor zou Bitcoin in theorie steeds meer waard moeten worden. In de praktijk is de waarde uiteraard vooral afhankelijk van de vraag. Zou niemand meer in crypto geloven, dan is het ook niets meer waard. Nu is het vooral de vraag of en wanneer dat ooit zou gebeuren.

Hoe sterk geloof jij in de Bitcoin?

Of het wel of niet verstandig is om in Bitcoin te investeren, is vooral afhankelijk van hoe erg je in Bitcoin gelooft. Er zijn overigens ook andere crypto om in te investeren, zoals het hierboven genoemde Ripple bijvoorbeeld. Wil je in crypto investeren, dan is het altijd verstandig om van de betreffende munt te achterhalen wat de gedachte erachter is. Geloof je in het idee achter de valuta, dan is het doorgaans geen slecht idee om erin te investeren.

Ga je in crypto investeren, dan is het belangrijk dat je dit via een betrouwbaar platform doet. Niet ieder platform is even betrouwbaar. Zoek daarom altijd eerst recensies op voordat je gebruik maakt van een exchange. Zo voorkom je dat je opgelicht wordt.