Ben je regelmatig voor de zaak bezig op je computer? Doe dit dan nooit zomaar op je privé computer, maar gebruik een VPN. Een VPN staat voor Virtual Private Network. Wie gebruik maakt van een VPN, maakt gebruik van een aparte omgeving. Dit maakt het makkelijker om zakelijk en privé gescheiden te houden. Dit heeft belangrijke voordelen. Wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van een VPN voor zakelijke doeleinden, kan dit het risico om gehackt te worden enorm vergroten. Zorg er dus voor dat je echt een VPN gebruikt. Een simpele Windows VPN hoeft niet duur te zijn, maar is doorgaans vele malen veiliger dan het gebruiken van je privécomputer.

Waarom is een VPN gebruiken zoveel veiliger?

Het gebruiken van een VPN is zoveel veiliger, omdat je nu een uniek netwerk gebruikt voor je zakelijke activiteiten. Mocht je een virus hebben op je privécomputer, dan wordt je VPN daar niet zomaar mee besmet. Daardoor worden je zakelijke gegevens niet zomaar gestolen. Vooral als je veel op je privécomputer doet, bestaat er een kans dat je op den duur een virus krijgt. Dan wil je voorkomen dat er bedrijfsgegevens lekken. Dit kan je namelijk duur komen te staan, zeker als er ook klantengegevens lekken.

Een Windows VPN gebruik je dus om te voorkomen dat je zakelijke gegevens gehackt worden. Heb je eenmaal een VPN, dan blijft het wel van belang om zakelijk en privé gescheiden te houden. Gebruik de VPN dus niet voor privédoeleinden als je deze eigenlijk voor zakelijke doeleinden huurt. In dat geval kan de VPN alsnog besmet raken met een virus.

Een betrouwbare Windows VPN huren

Wil je een Virtual Private Network huren, dan is het ontzettend belangrijk dat je voor een betrouwbare partij kiest. Er zijn verschillende partijen waarbij je terechtkunt. Het is dan ook aan te raden om je even goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Als je de VPN voor zakelijk gebruik wilt, dan is het belangrijk dat je een aanbieder kiest die privacy en veiligheid zeer belangrijk vindt. Lees bovendien de recensies van verschillende aanbieders. Zo voorkom je namelijk dat je met een partij in zee gaat die achteraf toch niet zo betrouwbaar is.

Kies je voor een kant-en-klare VPN, dan is Windows al geïnstalleerd en is deze dus direct klaar voor gebruik. Vervolgens hoef je alleen nog de software te installeren die je voor zakelijk gebruik nodig hebt. Zorg ervoor dat je deze software via betrouwbare platforms verkrijgt, zodat je VPN niet alsnog besmet raakt met een virus. Download de programma’s dus ook niet via illegale platformen. Buiten dat dit illegaal is, zorgt het ook voor veiligheidsrisico’s.

Wil je alles zo veilig mogelijk doen, dan is het dus belangrijk dat je bovenstaande stappen op blijft volgen.