Wanneer je als bedrijf niet over voldoende eigen vermogen beschikt, kan dit nadelige gevolgen hebben. Zo ben je mogelijk niet meer in staat om de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf te betalen. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat jouw onderneming in financieel zwaar weer terechtkomt. Een tekort aan eigen vermogen kan daarnaast de groei van jouw beperken. Als er onvoldoende geld in kas is, kun je namelijk niet investeren. Gelukkig zijn beide problemen betrekkelijk eenvoudig tegen te gaan. Je kunt namelijk een financiering aanvragen. Wij vertellen je in deze tekst wat de mogelijkheden zijn voor wat betreft zakelijke financieringen.

Zakelijke lening
Wil je een zakelijke financiering afsluiten? Dan kun je allereerst kiezen voor een zakelijke lening. Deze financieringsvorm is vooral geschikt voor langlopende investeringen. Je kunt dit geld bijvoorbeeld gebruiken om een nieuwe machine of een nieuwe voertuig te kopen. Daarnaast is een zakelijke lening uitermate geschikt voor uitbreiding van jouw bedrijf.

Als een zakelijke lening wordt toegekend, stort de geldverstrekker het volledige bedrag in één keer op jouw rekening. Hierdoor kun je het direct gebruiken om de gewenste investering te doen. Een zakelijke lening los je af door iedere maand een vastgesteld bedrag terug te betalen. Het gaat hierbij om een deel aflossing en een deel rente. De hoogte van de zakelijke lening rente wordt vastgesteld bij het afsluiten van deze financiering. Je betaalt de hele looptijd dezelfde rente, waardoor je weet hoeveel een zakelijke lening jou maandelijks kost.

Zakelijk krediet
Naast een zakelijke lening kun je ook voor zakelijk krediet kiezen. Deze financieringsvorm gebruik je vooral voor het oplossen van een tijdelijk tekort aan liquide middelen. Daarnaast biedt zakelijk krediet uitkomst als je moeite hebt om de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf te betalen. Zo kun je het geld bijvoorbeeld gebruiken om werkkapitaal, voorraden of marketinginvesteringen te financieren. Vandaar dat deze financiering ook wel bekend staat als werkkapitaalfinanciering.

Zakelijk krediet verschilt in een aantal opzichten van een zakelijke lening. Zo wordt het geld niet op jouw rekening gestort, maar zet een geldverstrekker het voor je klaar. Als je het nodig hebt, kun je het opnemen. Het maakt niet uit hoe vaak je dit doet en hoeveel je opneemt. Uiteraard zit er wel een maximum aan het op te nemen bedrag. Ook bij deze zakelijke financieringsvorm los je maandelijks af. Belangrijk verschil met een zakelijke lening is dat je afgelost geld opnieuw kunt opnemen. Daarnaast betaal je alleen rente over het opgenomen bedrag en niet over het volledige bedrag dat een geldverstrekker voor je klaarzet.

Zakelijke lease
Heb je een machine of een voertuig nodig voor jouw onderneming? Dan kun je dit financieren middels een zakelijke lening. Een andere mogelijkheid is zakelijke lease. Hiermee financier je vandaag de dag de meest uiteenlopende bedrijfsmiddelen. Waarom je voor zakelijke lease kiest? Dat heeft verschillende redenen. Voornaamste reden is dat je jouw werkkapitaal niet aanspreekt bij lease. Grote voordeel hiervan is dat er altijd geld beschikbaar blijft om te investeren als dat nodig is.

Als je kiest voor zakelijke lease, wordt de financiering exact afgestemd op de levensduur van het bedrijfsmiddel dat je leaset. Net als bij een zakelijke lening en zakelijk krediet los je bij zakelijke lease maandelijks af. Hierdoor is het bedrijfsmiddel dat je leaset aan het einde van de rit volledig betaald. Omdat lease de laatste jaren aan populariteit gewonnen heeft, is er steeds meer mogelijk op dit gebied. Zo kun je een bedrijfsmiddel tegenwoordig voor de volle 100 procent financieren als je kiest voor zakelijke lease.