Als freelancer ben je voortdurend op zoek naar nieuwe freelance opdrachten. Je wilt immers niet zonder werk komen te zitten. Door het digitale tijdperk wordt het jou steeds eenvoudiger gemaakt om deze opdrachten te vinden. Tegelijkertijd heb je veel concurrentie, waardoor niet iedere opdracht aan jou toegewezen wordt. Je moet daarom precies weten hoe je de beste opdrachten kunt vinden en hoe je ervoor zorgt dat je opvalt tussen de sollicitanten. Bij Between kun je bijvoorbeeld een groot aantal opdrachten vinden. Maar hoe vind je nou de beste opdrachten met jouw kennis.  

Voor vrijheid of zekerheid kiezen 

Als freelancer heb je veel vrijheid. Jij bepaalt immers welke freelance opdrachten je aanneemt. Hierdoor weet je niet altijd hoeveel je per maand gaat verdienen, maar kunt wel zoveel freelance opdrachten aannemen als je wilt. Echter kan het ook zijn om voor een bepaalde tijd zekerheid te hebben door als freelancer een tijdelijk contract te krijgen bij een bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je als eerste gaat kijken waar je het beste mee uit bent. Hiermee kun je ook gaan filteren op de website, zodat jouw zoekresultaten aanzienlijk gaat verkleinen en de beste freelance opdrachten te zien krijgt.  

De sectoren bekijken 

Het is ook belangrijk dat je gaat kijken naar de verschillende sectoren. Je hebt bijvoorbeeld kennis van een bepaald vak, waardoor je alleen daar naar gaat kijken. Ook dit kun je aangeven op de website van een vacaturebank. Het zou ook kunnen zijn dat je liever een nieuwe weg ingaat. Hiervoor zijn er verschillende instapopdrachten te vinden. Hiervoor moet je jezelf wel goed gaan verkopen. Veel bedrijven hebben immers liever iemand die al langer in het vak zit, omdat de werkzaamheden dan op een andere manier uitgevoerd worden. Hier dien je wel rekening mee te houden voor jouw sollicitatie. 

De volledige vacature bekijken voor de sollicitatie 

Wanneer je vacatures hebt gevonden voor freelance opdrachten die je aanspreken, is het goed om te bekijken welke eisen het bedrijf stelt. Zo kunnen er verschillende vaardigheden gevraagd worden. Blijf hierbij altijd kritisch naar jezelf. Je kunt niet overal even goed in zijn. Belangrijker is echter dat je open staat voor nieuwe kennis en het opdoen van ervaringen. Zorg er dan wel voor dat je een vacature hebt waar je wel kennis van hebt, zodat je eruit kunt springen en een goede motivatiebrief naar het bedrijf kunt sturen voor jouw sollicitatie.   

Het kennismakingsgesprek goed voorbereiden 

Hoewel je met freelance opdrachten vaak vanaf een afstand beoordeeld wordt, kan het ook zijn dat het bedrijf jou eerst voor een kennismakingsgesprek uitnodigt. Tijdens dit gesprek is het belangrijk dat je jezelf weer weet te verkopen, maar daarbij wel dicht bij jezelf blijft. Het kan namelijk ook zijn dat het bedrijf helemaal niet bij je gaat passen. Daarnaast hebben beide partijen er niets aan als achteraf blijkt dat er geen match is. Laat jezelf van de beste kans zien op Between, maar sta ook open voor eventuele verbeterpunten die aangekaart worden. Zo ontwikkel je jezelf als freelancer.