Hoewel eigenaren van zowel kleine als grote bedrijven de voorkeur geven aan het uitbesteden van salarisadministratie om hun loonlast te verlichten, brengt het ook bepaalde ernstige risico’s voor het bedrijf met zich mee. Daarom moet je de voor- en nadelen van het uitbesteden van salaris administratie in gedachten houden om te bepalen of uitbesteding geschikt is voor je bedrijf. Laten we dus zonder verder oponthoud dieper ingaan op de voor- en nadelen van het uitbesteden van salarisadministratie.

Voordelen van het uitbesteden van salarisadministratie

  • Vermijdt straffen: Als je je belastingaangifte te laat indient, moet je hiervoor boetes betalen. Wanneer je de salarisverwerking uitbesteedt aan Salure, zorgt de salarisadministrateur ervoor dat je bedrijf niet wordt bestraft voor het te laat indienen van de belasting.
  • Berekent belastingen precies: Loonheffingen berekenen is een flinke klus. Daarom geven eigenaren van kleine bedrijven er de voorkeur aan deze taak uit te besteden aan een externe leverancier voor het beheer van de juiste belasting. Een payroll dienstverlener berekent niet alleen de belastingen nauwkeurig, maar zorgt er ook voor dat je je belastingen op tijd betaalt.
  • Bespaart tijd: In-house loonadministratie vereist dat je grote hoeveelheden gegevens moet verwerken die van werknemer tot werknemer verschillen. Het berekenen van inhoudingen en nettoloon kost veel tijd en vraagt ​​om uiterste voorzichtigheid om 100 procent nauwkeurigheid te garanderen. Als gevolg daarvan besteed je geen volledige tijd en aandacht aan de kernactiviteiten van je bedrijf om je onderneming te laten groeien. Dat is waar het uitbesteden van de salarisadministratie in het spel komt. Door dit uit te besteden, bespaar je veel tijd!
  • Geeft je gemoedsrust: Efficiënte payrollserviceproviders houden zichzelf op de hoogte van de complexiteit van belastingen, human resources en naleving door de overheid. Zij zijn dan ook de beste mensen om uw salarisadministratie te verzorgen. Als je jezelf kopzorgen wilt besparen, kun je overwegen je salarisadministratie direct uit te besteden.

Nadelen van het uitbesteden van salarisadministratie

  • Extra kosten: Veel payroll-serviceproviders bieden hun payroll-pakketten aan met extra ongewenste services en lokken bedrijven om zich erop te abonneren. Uiteindelijk betaal je dus voor diensten die je niet nodig hebt. Bovendien past niet elke serviceprovider zijn diensten en tarieven aan op de grootte van je bedrijf. Doe daarom goed onderzoek en kies een salarispakket dat bij je budget past en aan al je eisen voldoet.
  • Gebrek aan controle: Wanneer je een payrollserviceprovider uitbesteedt, stem je ermee in zich te houden aan hun algemene voorwaarden voor het opslaan van je gegevens. Daarom moet je voor de beveiliging van je gevoelige werknemersgegevens afhankelijk zijn van de leverancier. Tegelijkertijd zijn je werknemersgegevens mogelijk niet voor je toegankelijk omdat deze zijn opgeslagen op de server van de salarisadministratie.
  • Vertraagde reactie: Als er een fout in de salarisadministratie opduikt, kan het zijn dat de payrollserviceprovider niet onmiddellijk reageert, wat de reputatie van je bedrijf in de markt kan schaden.
  • Ondermaatse kwaliteit: Het inhuren van de verkeerde payroll-serviceprovider kan rampzalig zijn voor je bedrijf, aangezien een uitbestede payroll-leverancier die nooit de onderscheidende facetten van de salarisadministratie van een organisatie heeft behandeld, uiteindelijk een fout in de salarisadministratie kan maken.