Ben je als ondernemer op zoek naar een echt origineel en verrassend zakelijk geschenk? Een cadeau waarmee je jouw bedrijf écht op de kaart zet bij je zakelijke relaties of klanten? Dan valt er natuurlijk veel te kiezen qua cadeaus. Maar welke zakelijke cadeaus springen echt in het oog? Belangrijk is in elk geval dat je kiest voor uniciteit en voor een gepersonaliseerd geschenk. Hieronder vind je een overzicht van de beste zakelijke relatiegeschenken waar je als ondernemer uit kunt kiezen om impact te maken!

Een fraaie mok met een leuke opdruk

Een cadeau dat door je zakenrelaties, je klanten en/of je personeel zeker gewaardeerd zal gaan worden, is een mooie en sterke mok met foto bedrukken en die als geschenk weggeven. Het leukste is om een gezellig moment samen per foto te vereeuwigen en die op de mok af te drukken. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een bedrijfsfoto te gebruiken mt een leuke tekst erbij. Zorg er in elk geval voor dat je origineel bent qua foto en/of qua tekst, want dan val je pas echt op!

Een kussen, keukenschort of sleutelhanger met foto-opdruk

Tegenwoordig zijn er nog veel meer mogelijkheden als het gaat om het geven van een fotocadeau aan zakelijke contacten, je klanten of aan collega’s. Wil je verrassend uit de hoek komen? Dan kun je bijvoorbeeld een mooie bedrijfsfoto afdrukken op een keukenschort, op een snijplank, op een lekker warm kussentje, op een sleutelhanger of iets soortgelijks. Origineel is verder een fotopuzzel laten maken of een gave bedrukte koektrommel ontwerpen voor je relaties. In elk geval geef je dan een cadeau dat indruk maakt en dat door de ontvanger dankbaar gebruikt gaat worden!

De traditionele wijnflessen doen het altijd goed

Werk je in een wat formelere bedrijfssector en wil je zakenrelaties een leuk cadeau geven? Dan doet een traditionele wijndoos, bijvoorbeeld met daarin een fles witte én rode wijn uit een goed jaar, het altijd prima. Wijn is niet alleen een cadeau waarmee je waardering uit richting een andere partij, maar straalt ook luxe en klasse uit. Een prima keuze dus als zakelijk geschenk!

Duurzame en ecologische relatiegeschenken zijn helemaal in de mode

Zakelijke relaties cadeaus geven die duurzaam en ecologisch verantwoord zijn, is een van de grootste trends van dit moment. Denk bijvoorbeeld aan duurzame notitieblokken, voorzien van een pen, met uitwisbare inkt. Je geeft dan een notitieblok dat er jarenlang tegenaan kan en waarvan het papier meermalen hergebruikt kan worden. Ook een kerstpakket weggeven met daarin duurzame fairtrade producten die het milieu niet onnodig belasten, is een goede manier om te laten zien dat je als ondernemer ook je omgeving serieus neemt.

Een gepersonaliseerde powerbank of goede wifi oordopjes

Iets minder duurzaam, maar daarom niet minder leuk, is kiezen voor een gepersonaliseerde powerbank met opdruk. Powerbanks zijn handige losse accu’s, die gebruikt kunne worden om smartphones of tablets mee op te laden als er even geen netstroom in de buurt is. Een powerbank aan je zakelijke contacten geven is dan ook en slimme zet als je hen dankbaar wilt maken.

Ook leuk zijn draadloze oordopjes weggeven als cadeau. Draadloze ears worden steeds populairder, omdat ze comfortabel zitten en je af bent van het gepier met de oordopdraadjes. Daarbij zijn er tal van aanbieders die je de mogelijkheid geven om draadloze oordopjes te ontwerpen met een eigen tekst, jouw bedrijfslogo of een kleine fotootjes. Zo maak je dit geschenk nog unieker en waardevoller. Prettig is verder dat oordopjes een geschenk zijn dat niet snel weggegooid wordt. Een goede p.r. investering dus, als je jouw bedrijfslogo of bedrijfsnaam eer op laat afdrukken!