Ben je op zoek naar een goede isolatie voor je muren? In deze blog vind je meer informatie die je helpt bij het maken van je keuze. Er zijn diverse veelgebruikte isolatiematerialen die een prima keuze zijn voor de isolatie van je muren. Van de beschikbare materialen zijn onder meer steenwol, glaswol, maar ook EPS veelgebruikte opties. EPS staat ook wel bekend als piepschuim en is een kunststof dat vervaardigd wordt uit aardolie. Steen- en glaswol zijn beide materialen van minerale oorsprong. Zo is steenvol van vulkanisch gesteente gemaakt, en glaswol van zand en glasscherven.

Andere mogelijke materialmen zijn PIR, PUR, Resolschuim en Cellenbeton.

Natuurlijke geluidsisolatie voor muren

Natuurlijke materialen vormen een uitstekend alternatief voor kunstmatige materialen als het om de isolatie voor muren gaat. Producten als steenwol, glaswol, PIR en PUR zijn voorbeelden van natuurlijke geluidsisolatie materialen. Deze materialen zijn zeer effectief en daarnaast ook nog eens erg duurzaam. Ze brengen diverse voordelen met zich mee, waaronder:

  • Goede bescherming tegen de kou, hitte, lawaai en brandgevaar
  • Damp-open en tochtdicht
  • De materialen bevatten geen giftige stoffen
  • Zorgen voor een prettig en gezond leefklimaat
  • Goed voor mens en milieu
  • Goed te combineren met allerlei andere eco bouwmaterialen, zoals leemstuc, kalkstuc en natuur verven

De juiste isolatie voor je muren kiezen

Wanneer je aan het oriënteren bent naar de juiste isolatie voor muren, is het belangrijk goed te bepalen voor welke toepassing je de muren isoleert. Voor verschillende toepassingen en situaties zijn er namelijk diverse oplossingen mogelijk. Het is verstandig hier advies over in te winnen bij een expert. Het bedrijf Eco-bouwmaterialen.nl is gespecialiseerd in natuurlijke isolatiematerialen en kan je hier goed verder bij helpen.

Meer weten over het isoleren van muren?

Het team van Eco-bouwmaterialen.nl helpt je graag verder als je nog meer informatie zoekt over het isoleren van muren, en de meest geschikte materialen in jouw situatie. Bezoek de website en kijk daar rond voor verdere informatie, of neem contact op met hun klantenservice!