Elke industrie heeft mogelijk verschillende soorten materialen nodig om hun producten te vervaardigen. Een van de meest gebruikte materialen in verschillende industrieën is rubber. Dit materiaal bestaat uit twee soorten: natuurlijk en synthetisch rubber. Natuurlijk rubber wordt gemaakt van de latex die door de rubberboom wordt geproduceerd. Bovendien komt synthetisch rubber uit het polymerisatieproces. De grondstof rubber wordt verwerkt tot verschillende vormen zoals rubberrol, ringen, frames en platen. Meer weten over dit materiaal? Dit zijn de soorten rubber en waarvoor ze worden gebruikt.

Verschillende soorten rubber

Massief rubber wordt gemaakt van verschillende grondstoffen. De fabrikant maakt bijvoorbeeld rubber van ethyleen propyleen dieen monomeer, styreen butadieenrubber, nitrilbutadieenrubber, neopreen, butyl rubber en siliconen. Elk materiaal wordt gebruikt in verschillende toepassingen. De rubberfabrikant verwerkt de grondstof tot verschillende vormen zoals blokken, ringen, platen en banden. Sommige rubberen producten zijn voorzien van een klevende kant om het gebruik van het rubber te vergemakkelijken. Trouwens, een ander populair gebruik van rubber is voor zwaar lager. Het rubber materiaal wordt gebruikt om een ​​goede drukverdeling te creëren. Zo wordt het rubber gebruikt om staalconstructies onder de glasplaten of betonvloer te plaatsen. Dit materiaal is verkrijgbaar in verschillende hardheden.

Het gebruik van rubber

Het gebruik van rubber in elke branche is anders. Elk type rubber heeft een ander gebruik. Zo wordt het rubber dat gemaakt is van styreenbutadieenrubber vaak gebruikt voor binnentoepassingen. Dit komt doordat dit materiaal niet hittebestendig is. Het kan lang meegaan als je het binnenshuis gebruikt. Bovendien heeft neopreenrubber een hogere kwaliteit dan andere soorten rubber. Dit materiaal wordt veel gebruikt voor offshore en scheepvaart. Dan is nitrilbutadieenrubber bestand tegen olie. Het wordt vaak gebruikt voor binnentoepassingen. Vervolgens is butylrubber ozon- en UV-bestendig. Daarom wordt dit soort rubber gebruikt voor buitentoepassingen. Meestal wordt het gebruikt om binnenbanden voor fietsen en kauwgom te maken. Als laatste is siliconenrubber ideaal voor toepassing bij hoge temperaturen. Het wordt vaak gebruikt voor accessoires, kleding en andere producten.