Binnen de wereld van de productie en logistiek is de term “Green Belt” inmiddels een bekend begrip. Een Green Belt is iemand die opgeleid is in Lean Six Sigma, een methodiek die gericht is op het continu verbeteren van processen. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat een Green Belt precies inhoudt en wat zijn/haar rol is binnen organisaties die zich richten op procesoptimalisatie.

Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een methodiek die gericht is op het continu verbeteren van processen. Het is een combinatie van Lean en Six Sigma. Lean is gericht op het elimineren van verspillingen, terwijl Six Sigma gericht is op het verminderen van variatie. Door deze twee methodieken te combineren, wordt er een holistische benadering gecreëerd die leidt tot continue verbetering van processen.

Wat doet een Green Belt?

Een Green Belt is een medewerker die opgeleid is in de Lean Six Sigma-methodiek en zich richt op procesoptimalisatie. De Green Belt werkt vaak als projectleider en begeleidt teams bij het verbeteren van processen. Dit kan variëren van het verkorten van doorlooptijden tot het verminderen van fouten en het verbeteren van klanttevredenheid. De Green Belt is verantwoordelijk voor het succesvol afronden van deze projecten.

Hoe word je een Green Belt?

Om een Green Belt te worden, moet je een opleiding volgen in Lean Six Sigma dit kan bij leanpeople.nl. Er zijn verschillende opleiders die deze opleidingen aanbieden en deze variëren in duur en diepgang. Over het algemeen duurt een Green Belt-opleiding enkele weken tot enkele maanden en omvat deze theoretische en praktische elementen. Na het voltooien van de opleiding moet de Green Belt een project succesvol afronden om gecertificeerd te worden.

Conclusie

Een Green Belt is een medewerker die opgeleid is in de Lean Six Sigma-methodiek en zich richt op procesoptimalisatie. De Green Belt is verantwoordelijk voor het succesvol afronden van projecten die gericht zijn op het verbeteren van processen. Om een Green Belt te worden, moet je een opleiding volgen in Lean Six Sigma en een project succesvol afronden.