Beladingsbalgen: waar is het voor? Misschien heb je de term ergens genoemd gezien, of helemaal niet, en vroeg je je af waar het voor wordt gebruikt. Het kan handig zijn om te weten waar ladingbalgen voor dienen, aangezien ze een uiterst belangrijk onderdeel zijn van het transporteren van materialen en stoffen. Ze beschermen bedrijven tegen het verlies van hun activa en dus tegen omzetderving. Hieronder leggen we precies uit hoe beladingsbalgen werken en waarvoor ze worden gebruikt.

Hoe laadkokers werken

laadkokers worden bevestigd aan de bodem van een silo of hopper, of aan het einde van een transportband. Ze worden voornamelijk gebruikt voor de distributie van droog materiaal in open vrachtwagens, magazijnen, auto’s, tankwagens en schepen. Beladingsbalgen worden het meest aangetroffen in schuren, scheepsdokken en cementfabrieken voor het transporteren van droge bulkmaterialen. Via websites als veenstratechnology.nl bestellen bedrijven balgen voor het vervoeren van hun bulkmaterialen. Zo worden de beladingsbalgen aangepast aan de specifieke noden van het bedrijf.

Bescherming van gezondheid en veiligheid

Wanneer droge materialen zoals graan, kolen en cement in bulk worden geladen, vormen zich snel puin- en stofwolken. Je kunt het vergelijken met het toevoegen van een grote kom bloem aan het deeg; al snel vind je je gezicht in een stofwolk gemaakt van kleine bloemdeeltjes. Voor bulkmaterialen kunnen deze in de lucht zwevende deeltjes gezondheidsproblemen veroorzaken voor werknemers, zoals: B. chronische longziekten, oogproblemen en huidallergieën. Werknemers zijn ook vatbaar voor uitglijden en vallen wanneer stofdeeltjes zich verzamelen op vaten, looppaden, vloeren en trappen. Stof op bouwconstructies, trottoirs, leidingen, kanalen en apparatuur kan stofexplosies veroorzaken die kunnen leiden tot letsel, structurele schade en zelfs de dood, waardoor het probleem van stofophoping in de voedselverwerkende industrie nog groter wordt. Het is misschien niet eenvoudig om te bedenken hoe droge bulkmaterialen moeten worden geladen, maar het kan ernstige gevolgen hebben als er geen beladingsbalgen worden gebruikt.

Milieuvriendelijk Accumulatie

Deeltjes in de lucht creëren niet alleen potentieel gevaarlijke werkomstandigheden, ze veroorzaken ook milieuvervuiling. Stofwolken en deeltjes uit het stortgoed kunnen milieuschade en vervuiling van de omgeving veroorzaken. Het is ook een belangrijk punt voor milieuautoriteiten, die hoge boetes kunnen opleggen.In sommige gevallen kunnen overheden activiteiten stopzetten voordat er verbeteringen zijn aangebracht, waardoor bedrijven winst en klanten verliezen.

Vermijden van gederfde winst

Zoals eerder vermeld, kan de vervuiling door het hanteren van droge materialen ertoe leiden dat bedrijven sluiten. Maar het verwerken van het materiaal in grote hoeveelheden is ook niet voordelig voor het bedrijf. Materiaalverlies door stofdeeltjes in de lucht en morsen kan leiden tot gederfde winst. Er hoeft minder materiaal vervoerd te worden, zeker als je bij elkaar optelt hoeveel materiaal er in een jaar verloren gaat. Er kunnen ook schoonmaakkosten in rekening worden gebracht voor het opruimen van gemorste hoeveelheden.

Investering in beladingskoker

Het is voor bedrijven dan ook om meerdere redenen aan te raden om te investeren in een goede beladingskoker. Het kan een bedrijf op de lange termijn veel kosten besparen. Met de lange levensduur van de meeste oplaadsleeves is het ook een investering die niet vaak hoeft te worden gedaan.

Kijk op veenstratechnology.nl voor meer informatie