De geschiedenis van printers gaat terug tot de 19e eeuw, toen de eerste mechanische drukpersen werden gebruikt. Deze drukpersen werden gebruikt om boeken, kranten en andere documenten te drukken. In de jaren 1950 werden de eerste elektronische printers ontwikkeld, waarmee gebruikers documenten kunnen afdrukken met behulp van een computer.

 

De eerste printer

De eerste printer was een grote stap voorwaarts in de technologie. Het maakte het mogelijk om documenten snel en gemakkelijk af te drukken, wat een enorme verbetering was ten opzichte van de handmatige druktechnieken die voorheen gebruikt werden. Bovendien was de kwaliteit van de afdrukken veel beter dan die van de handmatige druktechnieken. De eerste printer was ook een van de eerste stappen in de richting van de digitale documentverwerking. Het maakte het mogelijk om documenten te scannen en op te slaan in een digitaal formaat, waardoor het gemakkelijker werd om documenten te bewerken en te delen. De eerste printer was ook een van de eerste stappen in de richting van de kleurendruk. Hoewel de eerste printer alleen in zwart-wit kon afdrukken, maakte het de weg vrij voor de ontwikkeling van kleuren druktechnieken. Waardoor je tegenwoordig al een laserprinter zwart wit kopen kan.

De printer in de jaren zestig

In de jaren 1960 werd de eerste laserprinter ontwikkeld. Deze printers werden gebruikt om documenten te drukken met behulp van een laserstraal. Deze printers waren veel sneller dan de vorige generatie printers en konden veel meer pagina’s per minuut afdrukken.

De ontwikkeling van de eerste inkjetprinter

In de jaren 1980 werden de eerste inkjetprinters ontwikkeld. Deze printers werden gebruikt om documenten te drukken met behulp van een inkjet-cartridge. Deze printers waren veel goedkoper dan laserprinters en konden ook kleurenafdrukken maken. Je kan bijvoorbeeld een cadeau hiervan kunnen maken.

Een 3D-printer uit 1990!

In de jaren 1990 werden de eerste 3D-printers ontwikkeld. Deze printers werden gebruikt om 3D-objecten te maken met behulp van een 3D-printer. Deze printers waren veel duurder dan de vorige generatie printers, maar konden veel meer complexe objecten maken.

Een groot assortiment van hedendaagse printers

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten printers beschikbaar, waaronder laserprinters, inkjetprinters, 3D-printers en vele andere. Deze printers worden gebruikt voor allerlei verschillende doeleinden, zoals het afdrukken van documenten, het maken van 3D-objecten en het maken van kunstwerken.