Of je nu als belegger in fysiek edelmetaal wilt investeren, of gewoon een prachtig stuk zilveren sieraden wilt kopen, er zijn een aantal belangrijke informatiebronnen die je moet kennen voordat je zilver koopt. In dit blog geven we je een compleet overzicht van alles wat je moet weten over zilver kopen.

Soorten zilver

Voordat je begint met zoeken naar zilveren sieraden of munten, is het belangrijk om de verschillende soorten zilver te kennen. Het meest voorkomende zilver is sterling zilver, dat bestaat uit 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, zoals koper. Er zijn echter ook andere soorten zilver beschikbaar, waaronder puur zilver (99,9% zuiver), Mexicaans zilver (95% puur), coin silver (90% puur) en Britannia silver (95,8% puur).

Maken van aankoopbeslissingen

Bepaal je budget voordat je zilver gaat kopen. Als je zilver als belegging koopt, moet je zeker weten dat je de spotprijs van zilver kent. Dit is de huidige prijs van zilver op de beurs. Zorg ervoor dat je begrijpt welke factoren van invloed zijn op de prijs van zilver, zoals de vraag en het aanbod. Als je op zoek bent naar zilveren sieraden, moet je rekening houden met factoren zoals ontwerp, kwaliteit en stijl.

Bewaren van zilver

Zilver is zeer gevoelig voor krassen, deuken en verkleuring. Om je zilveren voorwerpen in goede staat te houden, is het belangrijk om ze op de juiste manier te bewaren. Zilveren munten droog en koel bewaren in speciale muntcapsules, en zilveren sieraden kun je het beste bewaren in een sieradendoosje met afzonderlijke vakjes voor elk afzonderlijk stuk.

Verkoper onderzoek

Het is belangrijk om de juiste verkoper te vinden wanneer je zilver gaat kopen. Controleer of de verkoper goed bekend staat en een geschiedenis van eerlijke transacties heeft. Als je investeert in zilveren munten, zoek dan naar verkopers met een positieve reputatie op het gebied van muntenhandel. Als je zilveren sieraden koopt, wil je een verkoper vinden die gespecialiseerd is in zilveren sieraden en een uitgebreide selectie biedt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Doijer & Kalff.

Diversificatie

Als beleggingsinstrument kan zilver helpen om je portefeuille te diversifiëren. Het is belangrijk om te onthouden dat zilverprijzen kunnen fluctueren, net als prijzen van aandelen en andere investeringen. Zorg ervoor dat je investeringsmix bestaat uit een verscheidenheid aan activa om jezelf te beschermen tegen eventuele prijsschommelingen.

 

We hopen dat deze informatie over zilver kopen je heeft geholpen bij het nemen van beslissingen over je aankoop van zilveren munten of sieraden. Onthoud dat het belangrijk is om de kosten van zilveren voorwerpen, bewaar- en verzorgingskosten en betrouwbare verkopers te overwegen voordat je besluit om te kopen. Door deze factoren en aanbevelingen in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je zilveren aankoop een goede investering is.

Kijk hier voor meer informatie!