Stel je voor, je hebt onenigheid met je werkgever over je contractuele afspraken. Of je hebt een aanrijding waarbij de tegenpartij de schuld niet toe wil geven. In dit soort situaties kan het handig zijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben. In deze blog bespreken we de voordelen van het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering en waarom het juist nu handig kan zijn.

Voorkom onverwachte dure kosten

Een rechtszaak kan erg duur zijn en de kosten kunnen makkelijk hoog oplopen. Door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, voorkom je onverwachte en hoge kosten. De verzekering dekt namelijk bepaalde kosten zoals de advocaatkosten, gerechtskosten en eventuele proceskosten. Zo sta je niet alleen in de rechtszaal en kun je onbezorgd de zaak doorlopen.

Geen gedoe met juridische procedures

Juridische procedures zijn complex en niet voor iedereen te begrijpen. Door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, heb je de expertise van een jurist tot je beschikking. Zij weten precies welke weg er bewandeld moet worden en op welke manier dit het beste kan gebeuren. Het bespaart je een hoop gedoe en stress.

Helemaal op maat gemaakt

Een ander voordeel van een rechtsbijstandverzekering is dat deze helemaal op maat gemaakt kan worden. Zo kun je kiezen voor alleen een verzekering op het gebied van verkeer, inkomsten, wonen of consumentenzaken. Ook kun je ervoor kiezen om jezelf verzekerd te hebben voor geschillen met je werkgever, terwijl je buurman verzekerd is voor een conflict met zijn huurder.

Tijdige hulp bij een probleem

Als je in een conflict belandt, wil je snel hulp hebben. Door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, ben je verzekerd van tijdige juridische hulp. Zo kun je gelijk contact opnemen met de verzekeraar als er sprake is van een probleem. Zij kijken dan samen met jou wat er gedaan moet worden en schakelen zo snel mogelijk de juiste hulp in.

De kosten vallen mee

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten hoeft niet per se heel duur te zijn. Gemiddeld betaal je zo’n €10,- per maand. Een klein bedrag voor zekerheid en hulp bij eventuele conflicten. Een rechtsbijstandverzekering kan dus juist nu, in onzekere tijden, een goede investering zijn.

Neem een kijkje op https://www.arag.nl/ voor meer informatie.